Sergel Group styrker sin posisjon med ny Head of BI & Analytics

Sergel Group ønsker Jim Idefeldt velkommen som ny Head of BI & Analytics! Jim har nå på seg ansvaret for å intensivere og videreutvikle arbeidet med en enda mer datadrevet og innsiktsbasert organisasjon på nordisk nivå.

Sergel Group har ansatt Jim Idefeldt som ny Head of BI & Analytics. Med sin mangeårige erfaring innen BI, forretningsanalyse og lederskap fra bedrifter som Intrum og Telia, tar Jim nå på seg ansvaret for å intensivere og videreutvikle Sergels reise mot å bli en enda mer data- og innsiktsdrevet organisasjon.

Etter sin doktorgrad i risiko- og beslutningsanalyse begynte Jim som konsulent i Business Intelligence, etterfulgt av ti år hos Intrum, hvor han arbeidet med BI, gjeldskjøp og scoring. Hos Telia, som leder for analyse i B2B avdelingen, bygde han opp analysefunksjonen fra grunnen. Under hans ledelse vokste enheten fra tre til ca 20 eksperter og ble en sentral del av Telias forretningsstrategi. Rollen hos Sergel føltes som et naturlig neste steg for Jim. «Min bakgrunn og erfaring matchet nøyaktig med det som ble etterspurt, og jeg er overbevist om at jeg kan bidra til å ta virksomheten til neste nivå,» sier han.

«Det er utrolig spennende å få være en del av utviklingen i Sergel. Potensialet her er enormt, og jeg ser frem til å raskt kunne realisere forbedringer som styrker vårt tilbud ytterligere,» sier Jim. «Jeg er frem til muligheten til å fortsette oppbyggingen av et høytytende team som med hjelp av datadrevne innsikt kan utgjøre en forskjell i hele organisasjonen.»

Med sitt fokus på å skape strukturer og prosesser som optimaliserer virksomheten, vil Jim videreutvikle og bygge videre på det pågående transformasjonsarbeidet på nordisk nivå. Sergels visjon er å bli enda mer datadrevet og innsiktsbasert, der analyser ikke bare støtter forretningsbeslutninger, men også driver dem fremover – noe Jim ser stort potensiale i å støtte og utvikle videre. Ved å effektivisere BI- og analysefunksjonene og knytte utviklingen av Generativ AI tettere til enhetens dataforskere, sikrer han at vi kan møte både dagens og fremtidens krav på en konkurransedyktig måte.

«Vi er svært glade for å ønske Jim velkommen til Sergel. Med hans omfattende erfaring og ekspertise innen forretningsintelligens og datanalyse vil vi ytterligere styrke vår strategiske posisjon. Dette er en viktig satsing som hjelper oss med å ligge i forkant og møte behov på en innovativ og effektiv måte,» Sier Klaus Reimer Managing Director i Sergel Group.

Med denne tilveksten viser Sergel tydelig sin ambisjon om å ligge i forkant og tilby sine kunder løsninger som ikke bare møter dagens behov, men også fremtidens.