Vi heier på positive ”stå på”-mennesker, som Bente Riskild Borgersen. Hun er en storformidler av tillit, håp og endringskraft, basert på egne erfaringer som kronisk kreftsyk.

Bente Riskild Borgersen hadde vært ansatt i Sergel i kun noen få måneder da hun ble alvorlig syk, og fikk diagnosene myelomatose (benmargskreft) og amyloidose (blodsykdom) i mars 2014. Det var få som trodde Bente skulle komme seg igjennom de tøffe behandlingene, men med en personlig kraftinnsats mot kreften har hun bevist at det er mulig å snu håpløshet til mulighet. Og vi støtter henne.

– Jeg fikk være i Sergel i ett år, og opplevde et fantastisk miljø med gode og dyktige kolleger i medgang, men også en solid støtte i motgangen. «Sergel – we care» er en bedrift som tar vare på både ansatte og kunder, de står inne for sin visjon, sier Bente.

– Da jeg skulle gi ut boken min, støttet de meg økonomisk. De heiet på at jeg skulle klare å få en ny arbeidsverdi. Jeg er så stolt over min tidligere arbeidsgiver, og så innmari glad for at Sergel er min heiagjeng!

Og vi er glade for å følge Bentes arbeid, og er utrolig imponert over hva hun får til. Bente har selv sagt at noe av det vanskeligste ved å leve med kronisk kreft er at hun ikke kan ha en normal åtte til fire-jobb. Og hva gjør en arbeidshest når hun ikke lenger kan opprettholde jobben sin på grunn av knalltøffe behandlinger? Jo, hun starter sin egen virksomhet, selvfølgelig kalt Friske Krefter AS.

Nå bruker Bente sin egen erfaring i foredragene Gi endringen en sjanse – gjør noe med det du kan gjøre noe med, og hun har gitt ut bok med samme tittel. Til tross for dårlige prognoser da kreften brøt ut har Bente bevist at endringer er hva vi gjør det til, hun velger den positive tilnærmingen og det bør vi alle heie på – alltid.