En informasjonskapsel er en tekstfil som er plassert på datamaskinen eller annet IT-utstyr. Den lar deg gjenkjenne datamaskinen din og samle inn informasjon om sidene og funksjonene som er besøkt. Det hjelper med å lagre valgene dine når du navigerer på et nettsted eller vender tilbake til det på et senere tidspunkt. Informasjonen i en informasjonskapsel er anonym, dvs. IP-adressen er ikke knyttet til en person. Informasjonskapsler brukes av nesten alle nettsteder og er ofte en forutsetning for at nettstedet skal fungere..

Informasjonskapsler på dette nettstedet

På dette nettstedet bruker vi informasjonskapsler av flere grunner knyttet til funksjonalitet, analyse og markedsføring. Spesielt er informasjonskapsler brukt til å samle statistikk om brukernes besøk og for å øke opplevelsen av besøket, for eksempel for å lagre valgene dine, men vi bruker også informasjonskapsler for bestemte typer markedsføring..

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics-webanalysetjenesten til å samle statistikk, noe som betyr at informasjon om besøkendes bruk av nettstedet lagres på Googles servere gjennom informasjonskapsler. Informasjonen som samles inn, brukes for og hvor den besøkende kommer fra, hvor lenge de blir på nettstedet eller hvilke sider som blir besøkt. Denne informasjonen hjelper oss med å vurdere bruken av nettstedet og finne forbedringsområder. Google kobler ikke den besøkendes IP-adresse med data som Google har. Disse informasjonskapslene kan velges uten å påvirke nettstedets funksjoner.

Hvis du vil slå av informasjonskapsler

Hvis du ikke vil ha informasjonskapsler, kan du slå av informasjonskapsler i nettleserens sikkerhetsinnstillinger. Du kan også sette opp nettleseren slik at du får en spørring hver gang nettstedet prøver å legge inn en informasjonskapsel på datamaskinen.

For mer informasjon om informasjonskapsler og hvordan du administrerer kan du lese mer på nettvett.no: Slik administrerer du informasjonskapsler