Svenske Marginalen overtar Sergel Group

30-06-17 20:15

Inkassoselskapet Sergel får ny eier. Fra og med i dag er virksomhetens aktivitet i seks land overtatt av det svenske konsernet Marginalen. ”Sergel er en veldrevet virksomhet, med konkurransedyktige produkter og tjenester som vi ser frem til å videreutvikle”, sier Ewa Glennow, konserndirektør i Marginalen.

Svenske Marginalen kjøper Sergel Group av Telia Company AB, og overtar dermed virksomhetens aktiviteter og 360 ansatte i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Latvia og Litauen.

Oppkjøpet ble første gang annonsert i 2016, og er nå godkjent av offentlige instanser. Formell overtakelse er i dag, 30. juni 2017.

Sergel er en ledende aktør av inkassotjenester i Norden, og leverer innenfor hele verdikjeden av kreditthåndtering. Kundene er blant annet betydelige aktører innen bank og finans, e-handel, energi, offentlig sektor og telecom. Sergel er i dag den største leverandøren av inkassotjenester i Sverige.

– Det er med stor glede at vi endelig kan meddele kunder, partnere og ansatte at oppkjøpet er godkjent og eierskifte gjennomført. Med Marginalen som eier kan vi styrke våre tjenester ytterligere.
Vi er stolte av å ha en spesielt høy servicegrad på tjenestene våre, og har stort fokus på å skape trygghet for alle involverte parter i en inkassoprosess. Sergel leverer etter budskapet ”We care”, som er helt essensielt i alt vi foretar oss. Det vet vi at kundene verdsetter, sier Sven Ingebretsen, administrerende direktør i Sergel Norge.

Ewa Glennow, konserndirekektør i Marginalen, har store forventninger til oppkjøpet.

– Sergel innehar en betydelig kompetanse og erfaring innenfor kredittadministrasjon. Denne unike kunnskapen er av stor verdi for Marginalen. Oppkjøpet har et stort potensiale for videre vekst, og jeg er overbevist om at vi kommer til å styrke våre virksomhetsområder og resultater med Sergel som en del av konsernet, sier Ewa Glennow.

Sergel og Marginalen møter hverandre i felles fokus på kunden. Derfor er kvaliteten på produkter, tjenester og grensesnitt et viktig satsningsområde, der kontinuerlige investeringer og markedstilpasset utvikling vil være førende.

Sergel Norge opplever god vekst i markedet, og alle ansatte skal være med videre ved hovedkontoret i Sandefjord og på salgskontoret i Oslo.

Om Marginalen

Marginalen AB ble grunnlagt tidlig på 90-tallet av Ewa Glennow. Konsernet har over 700 ansatte i Sverige, Latvia og Litauen, og tilbyr tjenester innenfor bank og finansiering, kredittjenester og inkasso, økonomiadministrasjon, juridisk og HR for både privatpersoner og bedrifter.

Om Sergel Group
Sergel er opprinnelig en svensk inkassovirksomhet, som ble grunnlagt av Telia Company i 1988. I dag er Sergel en av de ledende leverandørene av kreditt- og inkassotjenester i Norden og Baltikum. Selskapets tjenesteområder inkluderer inkasso, kundefordringer, porteføljekjøp, fakturahåndtering og reskontro.

 

For ytterligere spørsmål og informasjon, kontakt:
Sven Ingebretsen
Administrerende direktør, Sergel Norge
Mobil:+47 975 28 893
E-post: sven.ingebretsen@sergel.no

Anders Karlström
Informasjonssjef, Marginalen
Telefon: +46 707 353 677
E-mail: anders.karlstrom@marginalen.se


« Tilbake